Det här gäller när du delar dina bilder med oss

Uppdaterad
Publicerad

Tack för att du vill dela med dig av dina bilder till SVT! När du accepterar villkoren nedan så godkänner du att vi använder ditt material på vår sajt, svt.se, i våra sändningar och delar i sociala medier. Du säger också att det är okej att andra public service-bolag som vi samarbetar med får använda ditt material – och att ditt namn ska anges också såklart. Läs igenom de fullständiga villkoren nedan!

Villkor för SVT:s användning av bilder och video (IN ENGLISH)

Sveriges Television AB, org. nr 556033-4285, ”SVT”, och Du har kommit överens om följande.

Du har fotograferat de stillbilder och/eller spelat in det rörliga material (video), nedan kallat Bildmaterialet, som SVT är intresserat av att använda. Du har gått med på och garanterar att SVT får använda Bildmaterialet på de villkor som står nedan.   

Den rätt till Bildmaterialet som du ger till SVT är icke-exklusiv, vilket innebär att du även kan ge en icke-exklusiv rätt till andra att använda Bildmaterialet. SVT och du är överens om att du inte ska få någon ersättning för din rättighetsupplåtelse enligt denna överenskommelse.

Hur SVT får använda Bildmaterialet

Du ger SVT rätt att tillgängliggöra Bildmaterialet för allmänheten i alla typer av medier existerande nu och i framtiden, i alla länder och under obegränsad tid. SVT har rätt att använda Bildmaterialet i redigerat eller oredigerat skick.

Hur SVT får låta andra använda Bildmaterialet

SVT har även rätt att låta andra använda Bildmaterialet på samma sätt som SVT får använda Bildmaterialet, förutsatt att SVT inte får någon ersättning för upplåtelsen.

Sådan rätt att låta andra använda Bildmaterialet får SVT ge vid publicering av Bildmaterialet på SVT:s sociala medie-plattformar samt vid upplåtelse av Bildmaterialet till SVT:s internationella samarbetspartners för publicering på deras plattformar, inklusive deras sociala medie-plattformar.

SVT har till exempel rätt att dela med oss av Bildmaterialet till andra mediebolag inom det s.k. Eurovision News Exchange (EVN), ett samarbete som omfattar mediebolag både i Europa och övriga världen.

Credit

Du har rätt att i enlighet med god sed få ditt namn angivet i anslutning till att SVT publicerar Bildmaterialet, om inte du och SVT kommer överens om något annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer