Så tar du hand om dina digitala bilder

Uppdaterad
Publicerad

Vi fotograferar mer än någonsin just nu. Digitala kameror gör att det är enkelt att fotografera vilket gör att vi dokumenterar våra liv som som aldrig förr. Men hur lagrar man sina digitala bilder bäst?

-Man ska vara väldigt noggrann med att ta backup på sina bilder för det är otroligt tråkigt om bilderna går förlorade, förklarar teknikbloggaren Johanna Ögren, som har valt att lagra sina bilder digitalt på nätet.

Hon kategoriserar och sorterar sina bilder och fotoalbum på nätet. Det är ett enkelt sätt att bringa ordning på de drivor av digitala bilder som ligger och skräpar på hårddiskar och minneskort.

På Internet finns en massa olika tjänster som man kan använda sig utav – de flesta är gratis och är enkla att använda. De har dessutom i stort sett obegränsat lagringsutrymme.

Rapport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.