Sahlin: Kan bli en rödgrön regering – men en annan grön nyans

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare M- och S-ledarna är oense om hur Centerpartiets framtid kommer att se ut i svensk politik. Före detta S-ledaren Mona Sahlin menar att det till nästa val kan bli ett skifte i regeringen där S istället regerar med C.

– Om Annie Lööf tar klivet ännu tydligare bort från SD måste hon kliva in tydligare tillsammans med Magdalena Andersson, säger Sahlin i Aktuellt.

Tidigare M-ledaren Anna Kinberg Batra säger däremot att de centerpartister hon träffat genom åren vill ha mer frihet och bättre villkor för företag.

– Man får ju inte mer av det genom att förhandla mer med Vänsterpartiet, säger hon.

”På tiden med kvinnlig statsminister”

Något som de tidigare topparna däremot var överens om var att det är dags för en kvinnlig statsminister.

– Det är ju faktiskt stort. Sverige har ju legat efter där. Det är ju över 50 länder i resten av världen som har haft kvinnliga premiärministrar, säger Kinberg Batra.

– Nu blir det en kvinna som är kompetent nog för att bli statsminister och till det säger jag ”Jippie!”, det var på tiden, säger Sahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.