Foto: TT/Arkivbild

SD-politiker från Halmstad vill ha nytt terrordåd

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas kandidat i Halmstad, Bo Hofvander, vill ha ett nytt terrordåd i Sverige eftersom det första inte var ”tillräckligt”.

– Hoppas att det blir en liten repetition så att de börjar fatta vad det är de har släppt in i det här landet, säger han till Expressen.

Bo Hofvander, 75, kandiderar för Sverigedemokraterna om en plats i kommunfullmäktige i Halmstad. Expressen avslöjar nu att han skrivit en rad uppseendeväckande inlägg på nätet.

I en kommentar på Avpixlat från 2014 önskar han att S-toppen Veronica Palm ska sprängas i ett terrordåd: ”Jag kan bara önska att sådana som Veronica Palm och hennes gelikar en vacker dag åker på en riktigt sabla terroristsmäll, en redig terrorbomb, så både armar och ben flyger av henne”

Val 2018 – #dinröst

– Det beror naturligtvis på vad Veronica Palm har sagt och gjort, säger Bo Hofvander, till Expressen.

Enligt tidningen sprider han även teorier om den vita rasen, menar att det är fel att hämta adoptivbarn från ”avlägsna kulturer” och i en diskussion om en pool på ett asylboende skriver han enligt Expressen följande:

”... du menar att simlektioner inte sak ingå i boendet? Faktiskt en god idé – inga simlektioner och bara djupt vatten i polen.”

Hoppas på terrordåd

När Expressen konfronterar Bo Hofvander menar han att kommentaren om Veronica Palm var en ”spontan, känslomässig reaktion.” Han får också frågan: Du hoppas också på ett nytt terrordåd?

– Eftersom det ena terrorattentatet inte var tillräckligt så får man naturligtvis hoppas att det blir en liten repetition så att de börjar fatta vad det är de har släppt in i det här landet. Vad är det för människor de släpper in? Fullständigt kravlöst öppnar vi våra gränser för vem som helst, säger Bo Hofvander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet