Foto: SVT

SD-politiker skryter om våldsdåd mot muslimer

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolitikern Lennart Karlsson, (SD) i Jönköpings län skryter på nätet om att han bland annat har låst in muslimer i kyrkor och bränt ned dem. Han hävdar också att han har tystat böneutropare med vapen, uppger tidningen Jönköpings-Posten.

SD-politikern Lennart Karlsson har skrivit över 11.000 kommentarer på nätet. Många av dem handlar om påstådda erfarenheter som han ska ha skaffat sig som flyktingsamordnare, valobservatör och lägerchef på uppdrag i Mellanöstern och Nordafrika.

”Vi fick vanligtvis inte ingripa i ”länders inre angelägenheter” men det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne då brandbomberna exploderade. Tråkigt men det minskade antalet bränder raskt.”.

Storm kring SD-politiker

Under sin pseudonym har han själv uppgett att detta har skett, men Jönköpings-Posten har inte kunnat hitta belägg annat än för en kortare tjänstgöring för FN. När tidningen frågar honom om detta säger han att ”det fanns väl bakdörrar” och att det inte är ”verifierat” att de brann inne.

Ska ha fängslat och svält imamer

Enligt Lennart Karlsson sköt de verkanseld om de blev utsatta för upprepad stenkastning av demonstranter. Dessutom ska de ha fängslat imamer utan tillgång till mat eller vatten för att statuera exempel.

Han skriver också att han har använt sig av, i Sverige, olagliga metoder för att tysta böneutropare.

”Lärde mig av två finnar, hur man får tyst på en böneutropare. Tyvärr är det nog straffbart att nämna i Sverige men tyst blev det och vi salade till förlorad ammunition. Allahs tjänare överlevde dock men går nog aldrig upp i en övervåning igen!”

”Den ende muslim man kan lita på är en konstaterad död muslim. Fast vad vet jag, har bara trettio års vana?” är ytterligare en av kommentarerna som har skrivits under hans pseudonym.

Förnekar att inläggen har skrivits av honom

På en främlingsfientlig hemsida ställer en användare frågan hur man för en dialog med muslimer. ”En Uzi (kulsprutepistol, reds. anm.) i handen och muslimsk imam kan lära sig dansa. Har provat...” blir SD-politikerns svar.

Lennart Karlsson bekräftar för SVT Nyheter Jönköping att han har startat det aktuella kontot, men hävdar att flertalet av kommentarerna som är gjorda där – inte är gjorda av honom och att han inte begått några våldsdåd.

– En gång i tiden startade jag det kontot men när jag går in och läser kommentarerna med mitt lösenord så ser jag inte alla de här kommentarerna. Det är ju 11.000 kommentarer och jag har gjort 400, så det är ju 10.600 kommentarer som inte är mina, säger han.

Försvarsmaktens informatör, Niklas Englund, vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag är helt säker på att vi kommer att titta på det i morgon, men är det olagligheter inblandade så är det polisens fråga, inte vår, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storm kring SD-politiker

Mer i ämnet