”Ett självklart val” – se Prinsessan Sofia utföra sitt arbete på Sophiahemmet. Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Se prinsessan Sofia arbeta som volontär på Sophiahemmet

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har prinsessan Sofia arbetat som sjukhusvolontär på Sophiahemmet i Stockholm. I Året med kungafamiljen får vi följa henne under en arbetsdag i oktober. 

– Jag kände precis som väldigt många att man ville dra sitt strå till stacken och bidra på det sätt man kan, säger hon. 

Prinsessan Sofia har länge varit engagerad i Sophiahemmet och sedan 2016 är hon hedersordförande i den ideella föreningen. 

– Jag har fått ta del av verksamheten på många olika plan under de här åren som jag suttit här. Och varit väldigt intresserad av just vårdbiten och det praktiska, säger hon i Året med kungafamiljen.  

I april bestämde hon sig för att genomföra en kortare sjukvårdsutbildning för att kunna hjälpa till med att avlasta personalen på Sophiahemmet. Sedan dess har hon arbetat som sjukhusvolontär några dagar i veckan. Enligt hovet planerar prinsessan Sofia att fortsätta sitt arbete på Sophiahemmet under våren så länge som det fungerar med hennes graviditet.

Se hela intervjun med prinsessan Sofia i Året med kungafamiljen måndagen den 21 december klockan 20.00 i SVT1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.