Alf Göransson, vd Securitas, fick sin identitet kapad. Foto: Securitas

Securitas vd utsatt för stulen identitet

Uppdaterad
Publicerad

Säkerhetsjätten Securitas vd Alf Göransson har utsatts för stulen identitet och förfalskad konkursansökan, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

I mars i år ansökte en person om ett lån i Alf Göranssons namn. Det är oklart om lånet har betalats ut, vilken summa det gäller och vilken typ av lån som har sökts. Göransson polisanmälde ärendet den 5 april.

Därefter blev Göransson försatt i konkurs av Stockholms tingsrätt den 10 juli, utan kontakt innan beslut. Även i detta fall har en person utgett sig för att vara Göransson och lämnat in en förfalskad konkursansökan.

Händelsen har polisanmälts och på onsdagen kommer konkursen att överklagas till hovrätten. Den av tingsrätten utsedde konkursförvaltaren uppger att han kommer att tillstyrka överklagandet av konkursbeslutet, som därmed förväntas bli undanröjt, skriver Securitas i pressmeddelandet.

LÄS MER: Leif GW Persson drabbad av id-stöld

LÄS MER: Historiskt: Kvinna får ersättning för id-kapning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer