Visa alla (2)

Silvana Imams budskap med nya skivan: Befria er från egot – jorden är till för alla

Publicerad

Hennes fans har fått vänta länge. Men nu är den hyllade rapartisten Silvana Imam tillbaka med nytt album på ett eget skivbolag. Och precis som tidigare riktar hon svidande kritik mot samhället.
Det slutgiltiga målet? Inte makt. Frihet.
– För att nå dit måste vi befria oss från egot, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Det är nästan tre år sedan hennes prisade album ”Naturkraft” kom ut. Men i dag ger allkonstnären Silvana Imam ut sitt nya album på eget bolag. Trots ett stormigt avsked från sitt tidigare management ser hon nu fram emot publikens reaktioner och att utforska nya områden för att nå ut med sitt budskap.

– Jag bröt med mitt förra management. Det har gjort att jag har byggt eget bolag och kommer gå in i nya fält. Utbildning och föreläsningar, säger hon till SVT.

Musiken och ordet beskriver Silvana Imam som ett kall.

– Jag gör det jag gör för att jag måste. Jag är satt på den här jorden för att utbilda, säger hon.

Målet: Frihet för alla

2012, precis innan hon slog igenom med dunder och brak, plockade hon ut sin magisterexamen i psykologi, något som hon har med sig både i musiken och i livet. Men för Silvana Imam handlar det inte om ”teorier” utan om ”situationer”. Och i intervjun beskriver hon hur det genomsyrar allt hon gör.

Kanske är det därför inte så överraskande att ”egot” verkar ha en central roll i hennes nya album, som släpptes under fredagsmorgonen.

Hon förklarar sin nya skiva och det slutgiltiga målet:

– När vi föds sker den största separationen, det är då vi måste börja definiera oss med kön, sexuell läggning och etnicitet. Allt det här som egentligen bara är falska identifikationer som egot har hittat på i den här av människor skapade hierarkin. Jag pratar om målet, men det handlar inte om makt. Det är frihet för alla. För att nå dit måste vi befria oss från egot, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer