Artisten Silvana Imam uppträdde på Malmöfestivalen under tisdagskvällen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Pontus Lundahl/TT/Arkiv

Silvana Imam utreds för brott – ”bett om ursäkt”

Publicerad

När Silvana Imam skulle avsluta tisdagens konsert på Stortorget på Malmöfestivalen bjöd hon upp publiken på scenen. Något hon inte hade tillstånd till. Nu utreds hon för brott. På onsdagskvällen gjorde Silvana Imam ett uttalande via sin presskontakt.

Det var under konsertens sista låt som artisten fått tillstånd att bjuda upp någon ur publiken på scenen. Något hon också gjorde. Därefter bjöd hon upp ett antal, och till slut bjöd hon upp hela publiken. Enligt polisen tog sig då över 100 festivalbesökare upp på scenen. Något som tidningen Sydsvenskan var först med att berätta.

– Det är förenat med risk för mycket stora personskador och till och med dödsfall, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Artisten utreds därför nu för framkallande av fara för annan.

”Kunde blivit en farlig situation”

Det ska inte ha funnits någon omedelbar rasrisk, även om scenen inte var dimensionerad för så många människor.

– Framförallt handlade det om personalens säkerhet. En person blev blåslagen, men utan allvarligare skador. Vi är eniga med festivalledningen om att detta kunde blivit en mycket farlig situation, säger Nils Norling.

– Jag förstår att det är tryck och att stämningen var på topp, men som artist måste man också ta ansvar. Vi är tacksamma att det inte slutade allvarligare, fortsätter han.

Under onsdagskvällen gav Silvana Imam ett skriftligt uttalande efter händelsen. Enligt artisten kunde hon inte förhindra att så många personer kom upp på scenen.

”I stunden tänkte jag inte på att jag gick emot restriktionerna. Jag och mitt team har pratat med Malmöfestivalen samt bett om ursäkt till personen i personalen som kom till skada”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer