Isabella Lövin (MP), Ulf Kristersson (M), Stefan Löfven (S), Jimmie Åkesson (SD), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L), Jonas Sjöstedt (V) och Andreas Carlson (KD) möts i debatt i riksdagen.

Sista debatten i riksdagen innan valet

Uppdaterad
Publicerad

I dag, onsdag, klockan 9 går samtliga åtta riksdagspartier upp till talarstolen en sista gång innan riksdagen stänger inför sommaren. Dagens riksdagsdebatt blir också den sista innan valet som direktsänds här på webben och i SVT 2.

När partiföreträdarna drabbar samman i riksdagen i dag kan det vara sista gången på minst fyra år vi ser några av partierna representerade i Sveriges lagstiftande församling.

I de senaste opinionsundersökningarna har Kristdemokraterna hamnat under fyraprocentspärren och Miljöpartiet som delar regeringsmakten med Socialdemokraterna ligger precis på gränsen att åka ur.

Mandatperiodens avslutande debatt i riksdagen sänds direkt i SVT-play och i SVT-forum med start klockan 8.55.

Preliminär talarlista – ordningen i talarstolen

  1. Stefan Löfven (S)
  2. Ulf Kristersson (M)
  3. Jimmie Åkesson (SD)
  4. Isabella Lövin (MP)
  5. Annie Lööf (C)
  6. Jonas Sjöstedt (V)
  7. Jan Björklund (L)
  8. Andreas Carlson (KD)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet