Skådespelerskan Carina Boberg i rollen som Marguerite Duras i föreställningen Smärtan på Göteborgs Stadsteater 2018. Foto: Ola Kjelbye

Skådespelerskan Carina Boberg död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien Rena rama Rolf, har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom.

– Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, säger Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater, till Göteborgs-Posten.

Carina Boberg var anställd på teatern 1983–2019, där hon bland spelade Marguerite Duras i Smärtan och farmodern i  Fanny och Alexander.

Hon fick sitt breda publika genomslag i komediserien Rena rama Rolf som sändes i TV4 1994–1998. Boberg spelade Lasse Brandebys (Rolf) hustru Bettan i serien.

Pontus Stenshäll säger att Göteborgs stadsteater kommer att placera en minnesbok i receptionen i vilken allmänheten kan skriva i från och med onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.