Skadestånd för felplacerad stekpanna

Publicerad

Den 77-åriga kvinna som tog med sig en utsliten stekpanna till en sopstation och placerade den på marken intill för att den inte gick ner i någon container slipper straff.

Kvinnan åtalades för nedskräpning, men åtalet ogillades av tingsrätten i Lidköping. Däremot kommer kvinnan att få betala hundra kronor i skadestånd till det företag som sköter återvinningsstationen.

Målet kommer inte att överklagas och rutinerna för sopkontrollanterna ska ses över, lovar Torsten Bill som är ansvarig för återvinningen.

Det var den 18 augusti förra sommaren som kvinnan försökte slänga stekpannan. Vid återvinningsstationen i Skara kunde hon inte få ner stekpannan i containern och lämnade den därför på marken.

Enligt eget vittnesmål skulle hon komma tillbaka och hämta den efter att hon hade handlat, men den sopspion som stod 50 meter bort trodde henne inte. Nedskräpningen rapporterades till återvinningsstationens ägare som gjorde en polisanmälan.

Åtalet ogillades då tingsrätten ansåg att sopspionens bedömning inte vägde tyngre än kvinnans ord, då han företrädde partsintresse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer