Mia Skäringer. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Skäringer häcklad under föreställning – man kastades ut

Publicerad

Mitt under komikern Mia Skäringers nya föreställning häcklades hon av en man i publiken. Samtidigt som 12 000 besökare satt knäpptysta, fick hon välja mellan att få tokspel eller ignorera mannen.

– Jag blev så påverkad. Det var som att få ett knivhugg, säger Mia Skäringer i podcasten ”Skäringer och Mannheimer”.

Händelsen inträffade nyligen under en föreställning av Mia Skäringers nya show. Plötsligt skrek en man i publiken: ”Ta på den där jävla kjolen nu”.

– Och där sitter 12 000 knäpptysta människor, och det finns en respekt i rummet, och man pratar om saker som är känsliga. Då blir det väldigt aggressivt när en person med just en mansröst skriker i det läget, berättar Skäringer i podden ”Skäringer och Mannheimer”.

Påminde om Amy Schumers erfarenhet

Mannen kastades ut efter häckleriet. Mia Skäringer drar i podcasten paralleller till det som hände den amerikanske komikern Amy Schumer i Stockholm för ett par år sedan, då en man ropade åt henne att visa brösten. Schumer varnade mannen, men då han ropade ännu en gång lät Schumer publiken bestämma om han skulle vara kvar eller inte. Mannen åkte ut.

Mia Skäringer visade efter den händelsen ett stort stöd för Schumer på bland annat sin Facebooksida, där hon bland annat vände sig till mannen med frågan: ”Har du fått höra kommentarer om din pung eller kuk på jobbet?”

Valde att ignorera

Själv valde hon att inte gå in i en diskussion med sin egen häcklare.

– Antingen var han sjuk, eller så hade han slagit vad med några kompisar. För annars gör man ju inte så, det är som att hoppa bungy jump med en för gammal gummisnodd liksom, säger hon om mannen.

– Men jag blev så påverkad.  Man står i en koncentration som inte är av denna värld – då är det som att få ett knivhugg, säger hon i podcasten.

SVT Nyheter har sökt Mia Skäringer som avböjer att kommentera händelsen ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.