Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Shima Niavarani om varför hon var tyst som fyraåring. Foto: SVT/Min sanning

Slutade prata som barn – nu är hennes röst känd för miljontals

Publicerad

Shima Niavarani har programlett Melodifestival-finalen tillsammans med Måns Zelmerlöw och pratat inför miljonpublik – men som barn tystnade hon helt under en period. När skådespelaren och sångaren Shima Niavarani kom till Sverige från Iran som fyraåring pratade hon inte under ett halvår, berättar hon i Min sanning.   

– Jag visste inte att jag var tyst, i mitt universum tänkte jag att jag sa saker, men jag sa dem inom mig själv, säger Shima Niavarani.

När Shima Niavarani var liten brukade hennes mamma smyga utanför förskolan och kika in genom fönstret utan att Shima såg. Hon var orolig för sin dotter som helt slutade prata efter flykten från Iran till Sverige.    

– Det halvåret då jag inte sa nånting, då hade dagisfröken öppnat dörren och hört en norrländsk liten flicka prata och hon kände inte igen rösten, berättar Shima Niavarani i Min sanning. 

Hör Niavarani om sitt tysta halvår i klippet ovan.

Se hela Min sanning onsdag klockan 21:00 i SVT1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.