Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jan Albert är professor i smittskydd och överläkare på Karolinska sjukhuset. Han besökte SVT:s Morgonstudion och kommenterade den senaste tidens tydliga ökning av dödsfall och allvarligt sjuka i spåren av coronaviruset. Foto: SVT

Smittskyddsprofessorn om ökningen av allvarligt sjuka: Räkna med ännu fler

Publicerad

Jan Albert är professor i smittskydd och överläkare på Karolinska sjukhuset. Han besökte SVT:s Morgonstudion och kommenterade den senaste tidens tydliga ökning av dödsfall och allvarligt sjuka i spåren av coronaviruset.
– Det kommer vara ökande antal, både milt sjuka och den andelen allvarligt sjuka, säger han.

På torsdagseftermiddagen kom nya siffror om coronaläget i Sverige. I landet finns nu 2 806 konstaterade fall av coronasmittade. 66 personer har avlidit och 178 har hittills intensivvårdats, enligt Folkhälsomyndigheten.

Stockholmsregionen kan ha nått dag noll, det vill säga när kurvan över svårt sjuka börjar stiga mycket brant.

Jan Albert, som är professor i smittskydd, och överläkare på Karolinska sjukhuset, svarar i klippet ovan på tre av frågorna kring spridningen av coronaviruset i landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet