Spritfester på språkresor trots förbud

Publicerad

Trots alkoholförbud från researrangören EF Språkresor super sig svenska ungdomar sig redlösa på de åker utomlands för att bättra på språkkunskaperna, avslöjar SVT:s program Uppdrag Granskning

Ungdomar som varit på språkresor vittnar i Uppdrag Granskning om hur många super sig redlösa på kvällarna. Uppdrag granskning åkte till Malta, dit många ungdomar varje år åker på språkresa med arrangören EF Språkresor. Men, det är inte bara glosor och grammatik på resorna. När kvällen sänker sig är det krogen som lockar.
-Det är alkohol överallt, säger Therese, som varit på språkresa med EF.

Har nolltolerans
Den svenska researrangören EF är en av språkresebranschens jättar. Varje år åker tusentals ungdomar med företaget till olika platser runt om i världen för att bättra på språkkunskaperna.

EF har nolltolerans mot alkohol på sina språkresor, men trots det blir super svenska ungdomar på deras språkresor.
-Så här ska det inte gå till på våra språkresor. Det är jättetråkigt att många väljer att bryta mot vårt regelverk, säger David Widerberg, verksamhetsansvarig på EF Språkresor.

EF:s ledare på studieorten ska ansvara för att ungdomarna inte dricker. Men de ledare som Uppdrag granskning talat med säger att det är omöjligt att kontrollera.
-Man måste vara deras mamma, deras psykolog och deras sjuksköterska, säger Maria Azzopardi, som arbetat som reseledare för EF.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer