Foto: SVT/Scanpix

Statsministern först ut hos Mats Knutson

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt och Gudrun Schyman är de första gästerna i Mats Knutsons nya program.

Nu startar SVT ett nytt intervjuprogram med politik i fokus. Det heter just så – Politik i fokus.

–  Det finns ett växande intresse för politik. Det gäller inte minst på nätet, säger programledaren Mats Knutson .

– Vi närmar oss ”supervalåret” 2014 med inte mindre än fyra olika val, säger han och syftar på att nästa år är det val även till Europaparlamentet.

I programmet som sänds varje torsdag klockan 15.00 intervjuar Mats Knutson politiker eller andra aktuella aktörer i samhällsdebatten.

–  Det är helt intervjubaserat med raka frågor och svar. När intervjuerna är lite längre kan vi gå lite djupare i frågorna eller hinna med flera frågor. Meningen är att man ska få tala till punkt, säger Mats Knutson

Första gästerna

I premiärprogrammet intervjuas Fredrik Reinfeldt inför regeringens vårbudget som presenteras på måndag.

I första programmet medverkar också Gudrun Schyman, före detta partiledare för Vänsterpartiet, som nu satsar på comeback i rikspolitiken som talesperson för Feministiskt initiativ.

– Det är viktigt för oss på SVT att kunna erbjuda längre och djupgående intervjuer med makthavare. På så sätt får publiken möjlighet att sätta in politiken i ett bredare sammanhang, säger Ann-Britt Ryd Pettersson, redaktör för Politik i fokus.  

Genom intervjuerna ska tittaren också få veta vad som är på gång i politiken. Hur ser agendan ut för den kommande tiden?

Första programmet sänds torsdag 11 april klockan 15.00 i SVT2 och i SVT Play.

Politik i Fokus med Mats Knutson är en halvtimme långt och sänds inom ramen för SVT Forum.

Programmet kan även ses i efterhand här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.