Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dadgostars krav, väljartappet och skattehöjningar – se listan över frågor som Andersson (S) helst vill undvika. Foto: TT

Statsvetaren: Här är frågorna Magdalena Andersson (S) vill undvika

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det Magdalena Anderssons (S) tur att frågas ut i SVT:s partiledarutfrågning. Men vilka frågor vill S-ledaren helst undvika? Statsvetaren Jenny Madestam listar frågorna statsministern helst undviker att svara på.

Tisdag den 23 augusti klockan 20 är det dags för Magdalena Andersson (S) att frågas ut i SVT 1. Något som Andersson (S) helst inte vill ha frågor om är Vänsterpartiets Nooshi Dadgostars krav på att sitta i regeringen menar statsvetaren Jenny Madestam.

– Det är något som blir komplicerat för Socialdemokraterna som helst vill sitta i regering ensamma eller tillsammans med Centerpartiet. Centerpartiet och Vänsterpartiet kommer vara svåra att få ihop som en helhet för Andersson, säger Madestam.

Vad mer vill Andersson (S) helst undvika att svara på? Se listan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.