Arkivbild: Pressträff med statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) under partiets dag under Almedalsveckan Foto: Henrik Montgomery/TT

Stefan Löfven nobbar Almedalen för Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven väljer bort Almedalen i år. I stället ska han besöka det välkända varuhuset Gekås i Ullared och titta på speedway i Motala.

Samtliga partiledare utom statsminister Stefan Löfven deltar i årets Almedalsvecka på Gotland. I stället är det finansminister Magdalena Andersson som representerar Socialdemokraterna i Visby och håller tal i Almedalen på fredagskvällen.

Statsministern satsar på en folkligare turné genom Sverige. Han skippar roséminglet i Visby och besöker i stället en rad svenska orter under veckan. En av de platser han besöker är det välkända varuhuset Gekås i Ullared.

Håller presskonferens

Besöket genomförs nu på måndag och Stefan Löfven kommer bland annat att hålla en presskonferens i Ullared. Det är dock oklart om Ola-Conny, Morgan eller någon av de andra profilerna i realitysåpan om Ullared kommer att dyka upp.

Efter Ullared drar turnén vidare till en rad andra platser runt om i Sverige, bland annat Skara, Falkenberg och Ransäter. Statsministern kommer också att besöka Motala på tisdag kväll för att titta på speedway.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.