• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Första dagen av veckan, måndag den 1 juli, spenderar statsministern i Ullared och Falkenberg. Foto: TT/Pressbild

Statsministern nobbar Almedalen – åker till Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Kommunrådet i Falkenberg, Per Svensson (S), var snabb med att bjuda in Stefan Löfven (S) till Ullared när han fick höra att statsministern skulle strunta i Almedalen och åka runt i landet istället.

Redan förra året skickade han en inbjudan, när statsministern även då åkte land och rike runt istället för att befinna sig i Almedalen under politikerveckan.

– Då var det nära att det blev Ullared. När jag hörde att han skulle resa även i år skickade jag en inbjudan igen och då nappade han, säger Per Svensson (S).

”En plats där man kan träffa vanligt folk”

Första dagen av veckan, måndag den 1 juli, spenderar statsministern därför i Ullared och Falkenberg. Och det finns en särskild anledning till att Per Svensson lockade med just Ullared.

– Ullared är norra Europas största besöksmål och en plats där man kan träffa vanligt folk och diskutera olika samhällsutmaningar. Det är det som är hela syftet med resan som han gör, säger Per Svensson.

Tillsammans med halländska partikamraten Ronny Löfquist (S), distriktsordförande och kommunråd i Hylte, kommer Per Svensson följa statsministern på resan i Falkenbergs kommun.

Länge sedan en statsminister höll tal i Falkenberg

Han ska även presentera statsministern inför det planerade tal han ska hålla i Falkenberg, klockan halv sex på måndagen.

– Det är hur stort som helst, framförallt för Falkenberg. Vad vi vet är det väldigt länge sedan en sittande statsminister höll tal i Falkenberg. Om det någonsin har hänt, säger Per Svensson.

Hur tycker du falkenbergarna ska agera?

– Kom till torget och ställ frågor. Han talar halva tiden och resten är för dialog, säger Per Svensson.

Han tycker det är extra roligt att statsministern besöker Halland som han menar är ett stort län som behöver lite större uppmärksamhet. Per Svensson öppnar även för att det kan bli ytterligare något stopp i kommunen på måndagen, förutom Ullared och Falkenberg. 

– Det är inte spikat. Vi kanske dyker in någonstans och pratar med kommuninvånarna, säger Per Svensson.

Måndag 1 juli

Ullared och Falkenberg

Tisdag 2 juli

Skara, Tibro och Motala

Onsdag 3 juli

Grums, Munkfors och Ransäter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer