Gekås vd Boris Lennerhov tog emot 8:e storleken i Serafimerordens band vid en ceremoni på slottet i Stockholm. Foto: Bild från GekåsVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ullareds-Boris fick medalj av kungen

Uppdaterad
Publicerad
Under en ceremoni på Stockholms slott under måndagen fick Gekås vd, Boris Lennerhov, medalj av kung Carl XVI Gustav.
– Det blev guld, säger Boris med ett skratt.

För betydande insatser inom svenskt näringsliv tilldelades Boris Lennerhov H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i Serafimerorden.

– För mig var det en stor överraskning och då blir man stolt och ödmjuk. Naturligtvis är det väl främst för arbetet med Gekås men jag har sysslat med mycket annat också som kanske bidragit, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Det är ett erkännande att även vårt kungapar uppskattar vad vi gör i Halland och Ullared. Jag tar utmärkelsen både personligt och för företagets räkning. Det är många som hjälper till men någon måste hålla i ratten.

”Siktar på att fortsätta vara ungefär som jag är”

Det finns olika grader av Serafimerorden och den finaste är den 12:e storleken. Men att kamma hem även den är inget som Boris Lennerhov har i sikte.

– Jag är stolt över att det blev denna valör, hur fint som helst. Sen siktar jag mer på att fortsätta vara ungefär som jag är, säger han.

Sammanlagt har Boris Lennerhov arbetat på varuhuset i Ullared i snart 20 år. När han kom tillbaka 2017 var tanken att han bara skulle hoppa in som tillfällig vd tills en ny var tilsatt.

Men att hitta någon som kan ersätta honom har visat sig vara lättare sagt än gjort. Än ser det inte ut att bli en lösning i en nära framtid.

– Jag har lovat att stanna tills vi har löst frågan och det kanske var dumt. Men det har varit skoj och det går bra för oss och det är jättekul att arbeta med människorna här. Jag lider inte av det, säger Boris Lennerhov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer