Stig Malm lämnar Nyhetspanelen

Publicerad

Före detta LO-ordföranden Stig Malm lämnar nu SVT:s Gomorrons Nyhetspanelen, efter 17 år. I fredagens Nyhetspanel tackades han av.

– Det har varit väldigt trevligt och väldigt trevliga människor – men ska man gå upp före klockan sex varje fredagsmorgon så måste man vara mycket piggare än 73 år som jag är. Och jag har insett det, säger Stig Malm.

Nästan sedan början, i 16 år, har Malm suttit i Nyhetspanelen tillsammans med Göran Hägg, författare och docent i litteraturvetenskap. De gjorde de även i dag, för sista gången. Och under åren har det verkat som att de tycker väldigt olika om saker och ting, något som inte helt stämmer menar Stig Malm.

”Vi tycker ganska lika”

– De ringer dagen innan och frågar vad vi tycker om olika saker och tycker vi lika om något så kommer inte det med. Men egentligen tycker vi lika om ganska mycket, säger Malm.

Men helt likadant har de inte börjat tycka trots så många år påpekar de båda.

– Men vi är vänner igen utanför, säger Göran Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.