Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stöd för korttidspermitteringar förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen och samarbetspartierna har kommit överens om att förlänga stödet för korttidspermitteringar. Något som välkomnas av branschorganisationen Visita:

– Vi tycker att det är glädjande att regeringen har lyssnat, säger Torbjörn Granevärn, Visitas förhandlingschef.

Under måndagen meddelande finansminister Magdalena Andersson att hon vill förlänga stödet ytterligare tre månader och kommer nu sträcka sig till september. En satsning som nu är lagd på remiss och kommer kosta statskassan en miljard kronor.

– Jag bedömer att det är välinvesterade pengar för att göra så att vi snabbare kan få fart i ekonomin när restriktionerna släpper, säger ministern till Ekot.

”Handläggningstiderna måste ner”

Visita, besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation, menar att de tryckt på för just sådana här åtgärder. Även om de tycker att fortfarande finns punkter som behöver ses över.

– Det måste bli enklare att söka stöden och handläggningstiderna måste gå ner. Små administrativa fel får inte betyda att man förlorar hela stödet, säger Torbjörn Granevärn, förhandlingschef på Visita.

Förseningen av vaccinering orsak

Han tror att beskedet kommer vara extra välkommet i besöknäringen och hotell- och restaurangbranschen, som fått allt tuffare villkor i och med pandemin.

Enligt finansministern så innebär förslaget att hundratusentals svenskar slipper förlora jobben. Hon förklarar för Ekot att förseningen av vaccinationerna är anledningen till förlängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.