Långa köer bildades efter olyckan på E4 utanför Nyköping. Foto: Tomas Gustavsson

Många trafikolyckor i landet – skolelever skadades i busskrock

Uppdaterad
Publicerad

En fullsatt skolbuss med skolungdomar har krockat med en lastbil söder om Sala. Två har förts till sjukhus.

I Östersund kolliderade två lastbilar En person fördes till sjukhus. Det är bara några av trafikolyckorna som inträffat under fredagen.

Två ungdomar har förts till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka vid Tärna by söder om Sala på fredagsmorgonen. De 46 ungdomarna var på väg på skidresa när deras buss krockade med en lastbil. Total fem ungdomar uppges vara skadade, enligt SVT Nyheter Västmanland.

Enligt polisen rör det sig om en fullsatt buss med skolungdomar i åldern 14-15 år på skolresa som kolliderat med en lastbil. Ungdomarna som är hemmahörande i Stockholmsområdet ska ha varit på väg till Romme för att åka skidor.

Lastbilar kolliderade

Strax innan klockan 09 på fredagen krockade två lastbilar på riksväg 87 i höjd med Furulund i Östersund. En förare var fastklämd och har nu förts till sjukhus.

Räddningstjänsten, flera polispatruller och ambulans skickades till platsen.

Två personer var inblandade i olyckan, varav en person tog sig ut ur fordonet själv, enligt SVT Nyheter Jämtland.

Trafikproblem vid Gränna

Det har under fredagsförmiddagen varit milslånga köer på E4 i norrgående riktning mellan Huskvarna och Gränna. Det började med en lastbil som inte kom upp för backen vid Gränna och problemet , och flertalet lastbilar fick svårigheter. Enligt polisen är det halt på platsen på grund av snöfallet.

– Det är mycket stora trafikproblem med milslånga köer i norrgående riktning, säger Björn Öberg vid polisen till SVT Nyheter Jönköping vid 09-tiden på morgonen.

Lastbilar fastnar i backarna

Under fredagsförmiddagen rapporteras om flera fastkörda lastbilar i Sundsvallsområdet.

På E4 fastnade en lastbil på väg norrut i höjd med Njurundabommen. Ytterligare en fastnade i Råstabacken, Sundsvall, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Olyckor i Dalarna

Snöovädret ställer till det rejält i trafiken runt om i Dalarna.

Många olyckor har inträffat under torsdagen. SOS  och Trafikverket har tagit emot larmsamtal om ett flertal såväl singelolyckor och olyckor med flera fordon inblandade.

På flera håll har lastbilar fastnat i uppförsbackar. Bland annat på E16 mellan Falun och Borlänge. Än så länge har inga personskador rapporterats, enligt SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.