Det kommer att ta en stund innan knuten har lösts upp och det är ytterst trögflytande trafik runt Stockholm. Det säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson. Foto: SVT Nyheter

Polisinsats på E4 påverkade Stockholmstrafiken i flera timmar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen stoppade på eftermiddagen en bil på E4 i höjd med Solna och begärde att trafiken skulle stängas av. Insatsen ledde initialt till omfattande köer som lättade efter 18-tiden.

En stor polisinsats inleddes i Dalen i södra Stockholm efter larm om skottlossning på lördagseftermiddagen. Polisen hade samtidigt en pågående insats i Solna. På E4 vid trafikplats Haga Södra stängdes fyra av fem körfält av i riktning mot Uppsala, enligt Trafikverket.

Enligt Trafikverket hade polisen stoppat en bil och begärt vägen avspärrad medan polisens tekniker undersökte bilen.

– Det kommer att ta en stund innan knuten har lösts upp, det är ytterst trögflytande trafik. Det kommer att påverka trafiken på Essingeleden och söder om stan också. Enda fördelen är att det är lördag kväll och trafiken börjar avta något, sa Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, vid 17.30-tiden.

Vid 18.15-tiden kunde trafiken släppas på igen och köerna löstes upp.

Polisen bekräftade senare under kvällen att insatsen på E4 hade kopplingar till skjutningen i södra Stockholm, och att tre personer kunde gripas, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.