Sminkkedjan Make up store går i konkurs. Illustrationbild. Foto: TT

Make up store går i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Rekonstruktionen som inleddes förra året har inte hjälpt bolaget på fötter. Nu har Make up store AB försatts i konkurs, rapporterar Dagens handel.

Sminkföretaget Make up store har försatts i konkurs.  Ändå håller butikerna fortsatt öppet och konkursförvaltaren hoppas nu kunna sälja delar av verksamheten, enligt Dagens handel, som har tagit del av handlingar från Stockholms tingsrätt.

Konkursen omfattar även dotterbolaget Make up shops Sweden AB.

Make up store öppnade sin första butik 1996 på Drottninggatan i Stockholm, och har i dag butiker i Sverige och en rad andra länder. Dessutom bedriver kedjan e-handel.

I februari 2020 rapporterade Breakit att bolaget inte längre kunde betala ut lönerna och hade försatts i rekonstruktion. 2018 hade Make up store enligt Breakit 260 försäljningsställen i 22 länder. Vissa butiker drivs av koncernen, andra genom franchisetagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.