Stort tillslag mot ekobrott i hela landet – flera gripna

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten har under tisdagsmorgonen genomfört husrannsakan på flera platser runtom i Sverige. Enligt P4 Västernorrland är det flera misstänkta personer inblandade.

Bland annat har husrannsakan genomförts på en adress i centrala Timrå som genomsökts under morgonen, uppger P4 Västernorrland.

Tillslaget är ett samarbete mellan Ekobrottsmyndigheten, Polisen och Skatteverket. Misstankarna rör bland annat skattebrott, bokföringsbrott och penningtvätt.

– De misstankar som rör penningtvättbrott kan vara grova, och ett flertal personer är misstänkta, säger Katinka Wall, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten.

”Kan ha pågått i flera år”

I nuläget kan Ekobrottsmyndigheten inte gå in på hur omfattande tillslaget är, men bekräftar att man gjort husrannsakan i flera delar av Sverige.

– Brotten kan ha pågått under flera års tid och av ett flertal personer. Anmälan kom in förra året, säger Wall.

Nu jobbar myndigheterna med att samla in material och hålla förhör med misstänkta och vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.