Studenten Isak: ”Nu vill man inget hellre än att få gå i skolan”

Publicerad

Isak Sjökvist går sista året på bruksgymnasiet i Gimo. Han tycker att distansundervisningen fungerat hyfsat. Men det är jobbigt med teknikstrul, brist på gemenskap och ibland svårt med motivationen.

– Om vi har en timmes lektion så går kanske 15 minuter åt teknikstrul, säger Isak Sjökvist, som läser samhällsvetenskapsprogrammet.

– Man har alltid tyckt att det är jobbigt att gå till skolan, och första veckan var det här jättenice. Skönt att få vara hemma. Men nu vill man ju inget hellre än att få komma tillbaka, just för att skolan är en så stor gemenskap, säger han.

Ett problem med distansundervisningen som många vittnat om är att motivera eleverna.

– Ja, absolut, det är klart att det är lätt att man kommer in på sociala medier eller Netflix. Men ändå, man får försöka någonstans att hålla sig till den vardagliga rutinen. Så fort man bryter den, det är då det inte riktigt går. Jag försöker hålla i att gå upp vid sju. Att man är vaken och med, fit for fight för dagen, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.