Arkivbild. Foto: TT

Studentflak.nu: ”Vi inväntar ARN:s beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Studentflak.nu meddelar att företaget kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendation om ärendet prövas i nämnden.

– Vi inväntar ARN:s rekommendation och avser att följa den oavsett utgång, säger Alexander Holm på studentflak.nu till SVT:s konsumentredaktion Plus.

Hanna Alsabeah och hennes gymnasieklass beställde ett studentflak med extra stor ljudanläggning för 20-30 personer från studentflak.nu. 

DYR NOTA FÖR STUDENTEXAMEN

Priset blev till slut 21.300 kronor, 8.000 kronor mer än vad som stod angivet på hemsidan. På studentdagen kom ett flak för 100 personer, som dessutom saknade halva ljudanläggningen.  

Kan strida mot marknadsföringslagen

Angelica Lillback, jurist på avdelningen för konsumentskydd på Konsumentverket, kan inte uttala sig i det enskilda fallet, men meddelar att prisinformation ska lämnas i enlighet med prisinformationslagens bestämmelser.

– Prisinformationen ska vara korrekt och tydlig. Om det kan tillkomma avgifter ska detta anges särskilt (till exempel depositionsavgift). Felaktig och vilseledande prisinformation är i strid med marknadsföringslagen, säger hon till Plus. 

I efterhand har klassen försökt reklamera studentflaket. Studentflak.nu har sagt att företaget kommer att betala tillbaka halva depositionsavgiften och kostnaden för halva ljudanläggningen till klassen. Klassen har fortfarande inte fått tillbaka en krona. 

Avvaktar ARN:s beslut

Klassen i Eskilstuna planerar att skicka in en anmälan mot Studentflak.nu till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Alexander Holm på studentflak.nu meddelar att företaget kommer att följa ARN:s rekommendation om ärendet tas upp till prövning i nämnden, men vill i övrigt inte svara på några frågor kring hur företaget har agerat mot gymnasieklassen i Eskilstuna.  

– Vi avvaktar med ytterligare kommentarer till dess att denna utredning hos ARN är färdig, Alexander Holm.

LÄS MER: Klassen fick betala 8000 extra för fel studentflak

LÄS MER: Allt dyrare att ta studenten

MISSA INTE: Studenter dåliga på att uppskatta kostnaden

TIPS: Sanne Olsson: ”Så undviker du att studenten blir en köpfest”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DYR NOTA FÖR STUDENTEXAMEN

Mer i ämnet