En svensk artist misshandlades och förnedrades i ett klipp som spreds på sociala medier. Foto: TT

Svensk artist anhållen för stämpling till människorov

Uppdaterad
Publicerad

En svensk musiker greps på nyårsafton misstänkt för stämpling till människorov. Fallet rör en förnedringskidnappning av en annan framgångsrik svensk artist, erfar SVT.

Den misstänkte artisten har varit anhållen i sin frånvaro sedan början av december 2020, och greps på nyårsafton en timme före tolvslaget, något som Expressen var först med att rapportera om.

Kidnappningen det handlar om ägde rum i våras. Enligt uppgifter till SVT var det en känd svensk artist som fördes bort av ett antal maskerade män som bland annat misshandlade och förnedrade artisten. Artisten ska sedan ha blivit utpressad på pengar. Om han inte betalade skulle bilderna läcka på internet, vilket de också gjorde. Sedan tidigare är flera unga män häktade, på sannolika skäl misstänkta för människorov, rån och grov utpressning. Flera har kopplingar till ett kriminellt nätverk i Vårby.

Kopplingar till kriminellt nätverk

Artisten som kidnappades ska enligt uppgifter inte ha velat medverka i polisutredningen. Efter att kidnappningen ägde rum publicerade han ett klipp på sociala medier där han meddalade att han mådde bra och att ”vem som helst” kan råka ut för kidnappningar och att bli misshandlade.

Artisten som misstänks för stämpling till brottet är nu frihetsberövad och har tilldelats en försvarare. Personen har kopplingar till ett kriminellt Stockholmsnätverk. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.