Resan för utrikesminister Tobias Billström (M) skjuts fram då ambassaden drar tillbaka inbjudan. Foto: Christine Olsson/TT

Svensk Natomottagning i USA skjuts fram

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) skulle ha rest till Washington för att delta i en mottagning på svenska ambassaden i samband med Sveriges väntade Natoanslutning i veckan.

Ambassaden har dock senarelagt mottagningen, och ambassadören skriver i ett mejl till inbjudna gäster att ”eftersom deponeringen av Sveriges anslutning inte kommer att ske denna vecka, skjuter vi dock upp vår mottagning till ett senare datum”.

Billströms presstalesperson skriver i ett sms till SVT Nyheter att de inte vill kommentera en eventuell senareläggning av Ungerns ratificering och att ”vad gäller resa till Washington så har vi hela tiden arbetat med olika scenarios för när deponering kan ske”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet