Enligt Expressen ska en SVT-chef ha erbjudit, vad han trodde var, en 14-årig flicka pengar för sex efter att flickan fyllt 15. Foto: TT

SVT-chef pekas ut – ska ha försökt köpa sex av 15-åring

Uppdaterad
Publicerad

En chef på SVT uppges ha försökt köpa sex av en 15-årig flicka, skriver Expressen. När den misstänkte mannen konfronteras av Expressens reporter uppger han att han var där för att rädda flickan.

I ett klipp som publicerats av Expressen visas hur en man, som uppges vara en chef på SVT, konfronteras av tv-programmet Brottscentralens programledare.

Under falsk identitet har Brottscentralen stämt träff med mannen via en sajt för så kallad ”sugar dating”, det vill säga en dejtingsajt som förmedlar kontakter mellan rika äldre personer och yngre kvinnor och män som de kan ”skämma bort”.

Kontakt med en SVT-chef

Expressens reporter har skapat en falsk profil på sajten där hon kallar sig ”Linnea”. Efter att ha fått kontakt med den utpekade mannen, uppger hon i chatt-konversationen att hon är 14 år gammal.

Mannen erbjuder ”Linnea” 9.000 kronor för att få träffa henne varje vecka fram till att hon fyller 15 år, när hon har gjort det ska de ha sex, skriver tidningen.

Expressens reporter stämmer träff med mannen, som vid konfrontationen uppger att han är där för att hjälpa flickan.

– För att se till att det inte är någonting som händer när hon är 14 år, säger han till reportern.

SVT har inlett internundersökning

SVT:s HR- och kommunikationsdirektör har nu inlett en internutredning för att ta reda på vad som hänt.

– Vi har inlett en intern utredning som leds av mig. Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.

– Vi är måna om att inte gå händelserna i förväg utan hanterar ärendet varsamt, säger hon.

Enligt uppgifter till SVT Nyheters redaktion handlar misstankarna om en person med en lägre chefsbefattning. Den utpekade personen har inte något publicistiskt ansvar inom SVT.

SVT:s HR- och kommunikationsdirektör säger sig dock inte känna till vem den utpekade mannen är.

– Vi vet inte vem det är, Expressen vet vem det är men det gör inte vi, säger Sabina Rasiwala till SVT Nyheter vid lunchtid på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.