SVT vill fortsatt förvalta Bolibompadraken – men Bolibompaklubben läggs ner. Foto: SVT

Klassiska programmet läggs ner: ”Nytt kapitel i Bolibompas historia”

Uppdaterad
Publicerad

SVT väljer att lägga ner tv-programmet Bolibompaklubben. Därmed kommer utbudet för småbarn inte att ramas in i linjär tv.

“Nu fortsätter resan och vi skriver ett nytt kapitel i Bolibompas historia. Men vi släpper fokus på broadcast och riktar ljuset på play”, skriver Anna Alandh, programchef SVT Barn, i ett blogginlägg.

SVT kommer under 2023 sluta att rama in småbarnsutbudet i broadcast. Det eftersom antalet tittare har minskat. 

“Vår barnpublik är dom som snabbast anammat våra digitala plattformar. Men det var länge sedan vi nådde en halv miljon tittare per kväll när vi sände Bolibompa i broadcast”, berättar Anna Alandh, programchef SVT Barn, i ett blogginlägg.

Hon menar att Bolibompadraken är helig och något som SVT fortsatt vill förvalta, men konstaterar samtidigt att SVT måste avveckla produktionssätt och program som publiken väljer bort.

Bolibompa har varit en riktig långkörare i SVT, och programmet fick namnet Bolibompa 1999, efter signaturmelodin som redan hade använts i över tio år. Sändningstiden har genom åren ofta varit 18-18:30.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Återupplev den första Bolibompa-vinjetten från 1989 i klippet. Foto: SVT arkiv

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.