SVT:s Samir Abu Eid och Stina Blomgren har nominerats till Röda korsets journalistpris. Foto: Jonas Ekströmer/Johan Paulin

SVT-medarbetare nominerade till journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

Flera SVT-medarbetare är nominerade till Svenska Röda Korsets journalistpris, ett pris som delas ut till journalister som rapporterat om kriser och katastrofer.

Svenska Röda Korset har sedan 2006 delat ut pris för rapportering-  i form av ett reportage eller särskild satsning – som under fjolåret ”ökat förståelsen för de humanitära konsekvenserna och komplexiteten i dagens kriser eller katastrofer, ute i världen såväl som i Sverige”.

Åtta bidrag har nominerats för 2021 års pris. Bland dem återfinns SVT:s utrikeskorrespondent Samir Abu Eid och fotograf Salim Alsabbaghs reportage om konflikterna i Armenien och i Tigray/Etiopien. Även Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren och fotograferna Tilo Gummel och Pablo Torres reportage om explosionen i Beirut är nominerat till priset.

Det vinnande bidraget utses senare i vår. Priset är ett resestipendium på 30 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.