Eva Hamilton slinter i SVT:s Gomorron

Uppdaterad
Publicerad

Många felsägningar har levererats av SVT genom åren. Den senaste i onsdagens Gomorron framförd av ingen mindre än vd:n Eva Hamilton.

I onsdagens Gomorron var skådespelarna Fares Fares och Joel Kinnaman inbjudna med anledning av premiären för filmen ”Snabba cash 2” där de båda medverkar.

Eva Hamilton, som tillfälligt hoppat in som programledare, ville växla spår och istället tala om nyinspelningen av klassikern ”Robocop” från 1987, där Joel Kinnaman spelar huvudrollen.

Det var då hon råkade slinta:

–Nu går du in i ”Robocock”, sade Eva Hamilton.

En road Kinnaman tog det hela med fattning och svarade:

–Nej, det är inte ”Robocock”. Det är porrfilmsversionen, den kommer jag inte vara med i.

Eva Hamilton fann sig snabbt och medgav skrattande att konsonanterna inte var med henne. Fares Fares kiknade av skratt och Kinnaman tillade att klippet säkert kommer att hamna på Youtube. Ingen högoddsare, direkt.

Eva Hamilton är långt ifrån ensam att råka slinta på orden i sändning. Ett antal minnesvärda fadäser har presenterats av SVT genom åren. Här kommer ett axplock. Om det inte räcker hittar du fler på SVT Play. Håll till godo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.