Foto: Henrik Holmberg/TT/SVT

SVT:s meteorolog: Nu blir det varmare

Publicerad

Sommarvärmen kan vara på intåg igen. Ett högtryck ser ut att byggas upp över Skandinavien, vilket kan föra med sig höga temperaturer i mitten av nästa vecka. Det säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

– Om högtrycket slår in, som det ser ut att göra just nu, kan vi få se temperaturer på 25 till 30 grader över en stor del av landet redan på onsdag, säger han.

Men trots högtrycksprognosen behöver det gå några dagar innan prognosen är helt säker. Högtrycket väntas sakta växa in över landet nästa vecka och mycket kan fortfarande hända innan det når hela Sverige.

– Det finns fortfarande en del prognoslösningar i allt material som jag gått igenom med betydligt svalare och ostadigare vädervarianter, men de är inte i majoritet. Med det sagt kan man inte bortse från dem helt och hållet

– Helgen är tämligen säker. Stora områden av landet kommer få högre temperaturer redan nu, främst i spannet 20 till 25 grader. Regn och åskskurar kommer dock att förekomma på olika platser i landet, säger Nitzan Cohen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.