Partiledarna inför en tidigare partiledardebatt i SVT. Foto: Christine Olsson/TT

SVT:s partiledardebatt skjuts upp en vecka

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s stora partiledardebatt ställs in på grund av att två partiledare, Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD), har blivit sjuka. Debatten flyttas i stället fram en vecka.

Det blir ingen partiledardebatt i Agenda på söndag som planerat, efter att två av partiledarna dragit på sig en förkylning. Men den som tänkt bänka sig för inrikespolitisk polemik behöver inte vänta allt för länge.

– Jag är väldigt glad för att alla åtta partiledare hade möjlighet att med kort varsel skjuta på debatten en vecka. Jag tror att också tittarna är glada för det, säger Michael Kucera, programchef och ansvarig utgivare för Agenda, till SVT Nyheter.

Vad tittarna nu har att vänta i stället för den inställda debatten återstår att se.

– Vi jobbar för fullt med innehållet till ett program i morgon som vi inte hade planerat att göra. Exakt vad vi får ihop det vet jag ännu inte.

Agendas stora partiledardebatt kommer i stället att äga rum den 11 december.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången sedan valet möts riksdagpartiernas partiledare i Agendas partiledardebatt. Hör programledarna Camilla Kvartoft och Anders Holmberg om vad debatten kan komma att bjuda på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.