”Bollen går nu över till Liberalerna”

Uppdaterad
Publicerad

Läget verkar låst. Det anser SVT:s politikreporter Pontus Mattsson efter att Liberalerna nobbat C-ledarens invit att fortsätta januariavtalet med omförhandlingar.

Centerpartiet meddelade på onsdagseftermiddagen att partiet backar från det tidigare kravet på att införa fri hyressättning i nyproducerade lägenheter – punkt 44 i Januariavtalet.

– Det här en vädjan och uppmaning till Liberalerna att ansluta sig till Januarisamarbetet igen för att få igenom höstbudgeten, säger SVT:s politikreporter Pontus Mattsson.

Bollen ligger nu hos Liberalerna, som var snabba att kommentera Centerpartiets nya besked.

”Liberalerna verkar för en liberal, borgerlig regering. Det är det bästa för Sverige, för att ta itu med skolan och lösa integrationsproblemen”, skriver Liberalernas ekonomisk politisk talesperson Mats Persson i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.