Foto: SVT

Åtta tusen drabbade av tågstopp

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande stora problem i tågtrafiken norr om Stockholm. -Vi räknar med att felet är avhjälpt klockan 13 men prognosen är osäker, säger Roger Falk på Trafikverkets pressjour.

Det var en brand tidigt i morse i ett elställverk i Odensala söder om Uppsala som orsakade störningarna i trafiken. Samtidigt bidrog två kontaktledningsfel till problemen men enligt Roger Falk är det oklart om de sammanlagt tre felen har något samband med varandra.

-Vi räknar med att felen är avhjälpta klockan 13 men prognosen är osäker, säger han.

-Just nu har vi fått igång trafiken på ett av de fyra spåren. Där går nu pendeltågstrafiken i 30-minuterstrafik.

Fjärrtrafiken, det vill säga tågen som ska vidare norr om Uppsala, går nu istället över Västerås.

All trafik med Arlanda Express är inställd.

-Vi beklagar djupt problemen som det här orsakar och uppmanar resenärerna att vara uppmärksamma på utrop och skyltar samt operatörernas och Trafikverkets webbsidor, säger Roger Falk som påpekar att även om trafiken eventuellt kommer igång vid 13-tiden måste man räkna med fortsatta förseningar innan man kommer ”ikapp” tidtabellen.

Enligt SJ:s presstjänst kommer 8.000 av SJ:s resenärer att drabbas av störningarna i trafiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer