Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Talmannen ger besked på onsdagen om regeringsbildningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att även Stefan Löfven (S) förlorat en statsministeromröstning kommer talman Andreas Norlén att ge besked om kommande steg i regeringsbildningen vid en pressträff under onsdagen den 19 december.

Stefan Löfven var den andra kandidaten som förlorade en statsministeromröstning i riksdagen. Tidigare hade även Moderaternas ledare Ulf Kristersson gått samma öde till mötes.

Två statsministeromröstningar återstår nu innan ett extra val.

Regeringsbildningen

På tisdagen meddelade talmannen Andreas Norlén att han på onsdagen kommer att meddela hur kommande steg ser ut i regeringsbildningen. Han kommer då att hålla en pressträff för att ge sitt besked.

– Talmannen har först informella samtal med alla partiledare efter att Stefan Löfven förlorade statsministeromröstningen. Det är resultatet av dessa samtal som kommer att presenteras på onsdagen, säger Karin Flygare, pressekreterare hos talman Andreas Norlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet