Foto: Claudio Bresciani/TT

Tänk på det här när du nätdejtar

Uppdaterad
Publicerad

Här hittar du Konsument Europas tips på vad du ska tänka på när du ansluter dig till en dejtingsajt. 

LÄS MER: Rekordmånga anmäler dejtingsajter

  • Kolla upp hur länge medlemskapet gäller och om det kommer förnyas automatiskt efter en viss tid. Om så är fallet, kolla när och vad du måste göra om du inte vill fortsätta vara medlem. Medlemskapet är den tid du har tillgång till sidan och den minsta tiden du måste betala även om du inte längre vill vara medlem.  
  • Innan du godkänner eller betalar: läs alltid avtalsvillkoren noggrant, även det finstilta. En dejtingtjänst som upplevs som gratis eller prisvärd kan bli dyr i slutändan. Leta efter information om rätten att ångra eller säga upp avtalet och hur du använder den.  
  • Om möjligt, ta skärmdumpar på alla steg i avtalsprocessen och spara avtalsvillkoren. En webbsida kan ändras snabbt, vilket gör det svårt att bevisa vilken information du hade tillgång till när du godkände avtalet.  
  • Efter att du registrerat dig på webbplatsen: börja inte använda tjänsten direkt utan vänta på att få orderbekräftelsen och läs igenom den noggrant. Kontrollera att det som står där motsvarar dina förväntningar.  
  • Betala gärna med kreditkort och kolla ditt bankkonto så att företaget inte drar mer pengar än vad ni avtalat om.

Källa: Konsument Europa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsumtion på nätet

Mer i ämnet