Foto: SVT

Tegnell om Danmarks beslut: ”Man behöver inte den typen av åtgärder”

Uppdaterad
Publicerad

I Danmark har Statsminister Mette Fredriksen meddelat att evenemang med över tusen åskådare bör ställas in. En åtgärd som statsepidemiologen Anders Tegnell inte tycker är nödvändig i Sverige.
– Vi har bara importfall och då behövs inte sådana åtgärder, säger han.

Under en presskonferens på fredagen uppmanade Danmarks statsminister Mette Frederiksen alla arrangörer av stora evenemang att skjuta upp eller ställa in, det rapporterar danska Politiken.

Ingen mellopublik

Bland annat kommer danska Melodifestivalen att sändas utan publik och landskampen. Samtliga matcher i de två högsta fotbollsdivisionerna kommer även de att spelas utan publik.

Vartannat säte

Det Kongelige Teater i Köpenhamn kommer inte att ställa in föreställningar. I stället kommer färre biljetter att säljas till varje föreställning vid teatern. För att minimera smittorisken kommer teatern att placera en åskådare på vartannat säte.

Statsepidemiologen Anders Tegnell anser inte att det är nödvändigt med en liknande åtgärd i Sverige.

– Vi har bara importfall och då behövs inte sådana åtgärder, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet
Mer Inrikes
Mer Nyheter