Thomas Bodström. Foto: ScanpixVisa alla (3)
Visa alla (3)

Thomas Bodström till frontalangrepp mot S

Uppdaterad
Publicerad
Thomas Bodström attackerar S efter affären Omar Mustafa. Utspelet kom i dag, samtidigt som Socialdemokraterna i Stockholm ska välja ordförande och ny styrelse.

– Det mest allvarliga är att man inte har lärt sig av läxan från Håkan Juholt, där alla var överrens om att så här ska det inte gå till. Ändå är det exakt vad som händer, ändå ska Veronica Palm i dag väljas och det är bara hon som finns som alternativ, säger Thomas Bodström till SVT Nyheter.

Den tidigare socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström går till hård attack mot sitt parti. Både i en debattartikel i Svenska Dagbladet och i en Intervju med SVT Nyheter som går att lyssna på högst upp i artikeln.

Omar Mustafa-affären har skötts fel och partiet är omodernt och odemokratiskt, menar exministern.

En orsak till partiets nuvarande situation är, enligt honom, dess slutenhet. Annars hade kontroverserna om att Omar Mustafa valdes in i partistyrelsen lett till en behövlig debatt, skriver Bodström.

– Återigen har det socialdemokratiska partiet lyckats måla in sig i ett hörn. Som vanligt helt i onödan. Hade det här skötts rätt från början skulle det aldrig ha behövt bli en skada utan i stället en spännande och välbehövlig debatt.

S-val i Stockholm idag

I dag, lördag, håller Socialdemokraterna i Stockholm årsmöte. Sannolikt kommer Veronica Palm väljas om som ordförande för Stockholms arbetarekommun i ytterligare två år, trots kraven på avgång efter Omar Mustafa-affären.

Den som pekats ut som Palms tänkbara utmanare, om en sådan skulle finnas, är partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson. Hon har dock sagt att hon inte vill ha någon personstrid om ordförandeposten.

SVT bevakar årsmötet på plats under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiken mot Omar Mustafa

Mer i ämnet