Martin Timell borde ha polisanmälts för länge sedan. Inte bara för det som han misstänks ha utsatt hennes klient för, utan även för handlingar som andra kvinnor har berättat om, menar advokat Elisabeth Massi Fritz. Foto: Foto: Christopher Hunt

”Timell borde ha polisanmälts för länge sedan”

Uppdaterad
Publicerad

Advokat Elisabeth Massi Fritz, företräder den kvinna som har anmält Martin Timell. Hon reagerar på att han nekar till alla anklagelser och menar att det finns en omfattande bevisning.
”Martin Timell borde ha polisanmälts för länge sedan”, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter.

Flera personer anklagar TV4-profilen Martin Timell för att ha kränkt och sextrakasserat medarbetare.

En tidigare medarbetare har berättat att hon under en personalfest 2008 blev sexuellt ofredad av Martin Timell och har polisanmält honom.

Martin Timell nekar till alla anklagelser

Martin Timell nekar dock till alla anklagelser.

– Han nekar till allt. Ingenting kommer han erkänna, säger hans advokat Hanna Lindblom till SVT Nyheter.

Elisabeth Massi Fritz är målsägarbiträde för den kvinna som har polisanmält Martin Timell. Hon menar att hans nekande inte förändrar bevisningen.

”Martin Timell får ha den inställningen han vill. Det förändrar inte min klients berättelse som är självupplevd och väldigt detaljerad. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter.

Flera kvinnor har berättat om brottsliga handlingar

Hon anser att Timell borde ha polisanmälts för länge sedan. Inte bara för det som han misstänks ha utsatt hennes klient för, utan även för handlingar som andra kvinnor har berättat om.

Massi Fritz skriver att hon med anledning av me too-kampanjen har pratat med flera andra kvinnor som berättat om allvarliga brottsliga handlingar som ”tyvärr har preskriberats”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rättegången mot Martin Timell

Mer i ämnet