Tomas Tobé och Per Nilsson. Foto: TT och Riksdagen

Moderatchef får lämna post

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas Per Nilsson får lämna posten som kommunikationschef, uppger partisekreterare Tomas Tobé. Per Nilsson får däremot sitta kvar som analyschef.

Krishanteringen i Moderaterna pågår för fullt och ytterligare en medarbetare har blivit uppsagd och tre andra medarbetare har fått en arbetsrättslig erinran.

– Per Nilsson har inte befunnit sig i rummet, men har brustit i ledarskap, säger Tomas Tobé.

M-politiker kallade Strandhäll hora

– Vi är också helt överens om allvaret i situationen och att vi behöver en nystart i vår digitala opinionsbildning.

Flera skrattade

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé höll i dag ett krismöte med de medarbetare som skrattade när socialförsäkringsminister Annika Strandhäll blev kallad för hora av den numera avskedade moderaten Delmon Haffo.

Även Delmon Haffos chef, partiets kommunikationschef Per Nilsson, var med på mötet. Och nu står det klart att Per Nilsson får lämna sin post efter Haffo-skandalen.

”Jag är ytterst ansvarig”

Per Nilsson skriver på sin Facebook-sida att ”handlingar får konsekvenser” och att partiets digitala kommunikationsarbete behöver en nystart.

Han skriver också att han mot bakgrund av det inträffade inte är rätt person att leda det arbetet.

”Det som skedde var oacceptabelt, kränkande och allvarligt. Jag var inte på kontoret när det inträffade, men som ansvarig chef är det jag och ingen annan som är ytterst ansvarig. Svårare än så är det inte.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-politiker kallade Strandhäll hora

Mer i ämnet