Foto: TT

Transportstyrelsens hemsida utsatt för hackerattack

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens webbplats utsattes under morgonen för en överbelastningsattack. Det gjorde det svårt att komma in på hemsidan.
– Jag kan bekräfta att vi under morgonen haft något som av allt att döma liknar en överbelastningsattack, säger Transportstyrelsens pressansvariga Mikael Andersson.

Under morgonen har det varit svårt att komma in på Transportstyrelsens webbplats. Det beror enligt myndigheten på att man utsatts för en så kallad d-dosattack, liknande den Trafikverket utsattes för under onsdagen.

– Men det verkar som att allt är tillbaka och rullar som det ska. Vi jobbar med frågan just nu. Det är väldigt svårt att skydda sig mot den här typen av attacker, säger Mikael Andersson.

”Ser bra ut för tillfället”

Just nu går det dock att besöka Transportstyrelsens hemsida som vanligt.

– För tillfället så ser det bra ut. Men det finns ju inget som säger att det inte kan komma tillbaka, säger Mikael Andersson.

Även Västtrafiks webbplats utsattes under onsdagen för en it-attack som påverkade deras bokningssystem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer