• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tre frågor: Hajpen, riskerna och möjligheterna för unga på börsen

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har intresset för aktiehandel ökat rejält bland unga. Forskaren Claire Ingram Bogusz är positiv till utvecklingen men varnar för rykten och blåsningar i sociala medier och forum – inte minst efter den senaste tidens börsnedgångar.

– Det är en större generation än vi sett tidigare som bara sett börsen gå uppåt. Vi ser att det är mycket snack nu och att många är rädda för att förlora pengar.

Claire Ingram Bogusz är lektor vid Uppsala universitet samt affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är expert inom bland annat digitalt entreprenörskap och fintech, it-teknik inom finansvärlden.

I videon svarar hon på tre frågor om unga på börsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.