Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Spela klippet för att höra debattörerna tycka till om hur polisen ska jobba. Foto: SVT / Opinion live

Tre gånger debatten om polis i utsatta områden hettade till

Publicerad

Veckans Opinion live handlar om ökade rån bland unga och brottslighet i utsatta områden. I klippet ovan finns tre vitt skilda synsätt från debatten om hur polisen ska arbeta.

Polisens arbete i utsatta områden skapar frustration och misstro, tycker Abraham Zeito, försvarsadvokat. Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby, håller inte med:

– Det är allt annat än lätt, framförallt när det råder en tystnadskultur; när man inte delar med sig av informationen, säger han.

– Rör man sig i kriminella miljöer, umgås med personer som säljer narkotika, då kan det inte komma som en överraskning att man själv också blir kontrollerad, fortsätter han.

Advokaten: ”Det är fel”

Abraham Zeito, försvarsadvokat, protesterar:

– Det är det här jag menar. Om man tycker att det är okej att gå in och göra så bara för att man kanske rör sig i Kronogården i Trollhättan eller Hjällbo här i Göteborg, bara för att du rör dig i den miljön och bor i en förort så innebär det per automatik att du är kriminell. Det är fel, säger han.

Hör polischef Erik Nord, Abraham Zeito och Hanif Azizi i klippet ovan. Se hela Opinion live om ökade rån bland unga på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer