• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Tre mygginvasioner i Sverige – stämningen var hatisk

Publicerad

Det har genom åren varit flera mygginvasioner i Sverige. Vissa orter har haft det värre än andra, vilket lett till att man sagt ifrån på skarpen. I värmländska Deje samlade man exempelvis ihop myggor i fryspåsar och gav till politikerna.

– Stämningen är hatisk. Vi får inga svar, sa en boende i myggdrabbade Deje när SVT besökte dem under mötet då man överlämnade myggpåsarna.

Se detta och fler mygginvasioner landet över i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.