• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Tre tips: Så stärker du ditt skydd på internet

Uppdaterad
Publicerad

Vi ger bort information hela tiden. Via olika appar, hemsidor och mobiltelefonen. Men hur tar vi kontroll över informationen vi ger ut och hur skyddar vi oss?

– Se över vilka som kan se dina bilder, om det bara är dina vänner eller hela internet, säger internetexperten Måns Jonasson.

Internet vet mycket om oss, men vi kan också i viss mån styra vad vi lämnar ut. Måns Jonasson är internetexpert på Internetstiftelsen och bland hans tips för hur man ökar sin integritet online finns bland annat att skriva ned sina lösenord på en lapp. Och ta kontroll över vad apparna får göra.

– Kolla vilka appar som får göra vad, så bara de appar du vill har rätt att använda kamera och mikrofon, säger Måns Jonasson.

Och såklart, använd tvåstegsverifiering där det går.

Internetexperten Måns Jonasson delar med sig av sina tips i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.